Cultural Awareness

Teamleden met een andere culturele achtergrond kijken vanuit verschillende perspectieven naar problemen. Dit levert effectieve samenwerking, unieke inzichten, creatieve ideeën en oplossingen op.  Verschillen tussen mogen er zijn en dat maakt onze samenwerking dynamisch en veelzijdig.  Prospekto biedt training, coaching, interventies en presentaties. Het uiteindelijke doel is om barrières tussen Nederlands en Curaçaos personeel te verminderen, zodat u concrete voordelen haalt uit de samenwerking.

Training Cultural Awareness

Deelnemers leren om verder te kijken dan culturele verschillen en open met elkaar te communiceren.  Het is een interactieve training met best practices, communicatieoefeningen, discussieopdrachten, analyse van cases en visuals.

 

Coaching en Advies

Coaching is een effectieve manier van leren door bepaalde werksituaties samen met de werknemer te analyseren. Het geeft extra steun om te werken aan onderlinge communicatie en bepaalde knelpunten.

Hands-together

Interventies

Interventies bij acute situaties waarbij (communicatie) problemen tussen Nederlandse en Curaçaose collega’s impact hebben op de voortgang van projecten, verandertrajecten of transities.

Interactieve presentatie

Een beknopte versie van de training waar de thema’s vooroordelen, overeenkomsten en historisch achtergrond naar voren komen.