Sometimes in Curacao

Afgelopen zondag ontbrak de animo om te koken. En tot grote verbazing van mijn zoon, besloot ik om een pizza te bestellen. Want ik ben geen voorstander van buitenshuis eten. Dus, voor deze keer dan maar. Mijn simpele pizzabestelling leidde tot een gezellige chit chat. De medewerker groette me zo vrolijk en aanstekelijk, alsof hij pas een nieuwe vriendin had leren kennen. Hij suggereerde om drinken te bestellen, want ik kon onmogelijk met mijn droge mond zo’n grote pizza eten. Zijn humoristische aanbod van hun quesillo klonk zo aantrekkelijk, dat ik mijn toetje in de ijskast bijna zou overslaan. En ik deed natuurlijk gezellig mee. Toen ik ophing viel mijn zoon keihard in de lach. Only in Curaçao, waar een eenvoudige bestelling tot een gezellig gesprek uitloopt. En ja only in Curaçao, zo ken ik er nog veel meer.

Only in Curaçao: de plek waar de meeste telefonisten gewoonweg onvriendelijk zijn. Ze verkopen je bikkelhard “nee” alsof ze trots zijn, dat ze niet kunnen helpen. Het onverschillige antwoord “ik weet het niet”, is dan ook geen uitzondering. En als je te veel blijft doorvragen, krijg je ook nog een afkeurende blik. En dan hebben we het niet eens over de kassières, die je harteloos aankijken en je amper goedendagzeggen.  Ja only in Curaçao, waar winkels gewoon 10 minuten eerder sluiten, omdat het personeel zo graag naar huis wil. En zo kunnen hier we wel eeuwig over doorgaan.

Thoughtful tired Afro businesswoman wear headphones looking at window, working at laptop at office. T

Het klinkt misschien gek. Maar de uitzonderlijke ervaringen wanneer iemand mij op een vrolijke behulpzame manier te hulp schiet, vult mijn hart elke keer met blijdschap. Voortaan zal ik only in Curaçao vervangen met sometimes in Curaçao. Ja sometimes gaat het zeer goed en organiseren we indrukwekkende carnavalsoptochten. Soms ontmoet je superaardig winkelpersoneel, die je tot het uiterste helpen. En zo hoeven we niet meer te klagen over de slechte dienstverlening van Kranshi. We worden herinnerd aan de keuring van onze auto en zijn dan ook nog eens binnen 15 minuten klaar. En dan genieten we weer jaarlijks van een geweldig georganiseerde Curaçao North Sea Jazz Festival. Het vaccineren verloopt soepel en ze werken super efficiënt. Ja sometimes in Curaçao, gaat het echt super en dan kunnen we elkaar gewoonweg verbazen. We kunnen het en de potentie is er. Laten we deze momenten stimuleren en applaudisseren, zodat we in de toekomst sometimes met everytime kunnen vervangen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *